3. , 4. ,
5. HAFTALAR: YUMUŞAK SULU DİYET
2 hafta sonra aşamalı olarak yiyecekleri yumuşak ezilmiş halde
tüketmeye başlayabilirsiniz. Yiyecekler çatalla parçalara ayrılmalı ve
ezilmelidir.
Besin seçiminiz mümkün mertebe protein-kalsiyum ağırlıklı olmalıdır.
Yumuşak-sulu gıdalarda (püreler) bunu pişirdiğiniz yemekleri gerçek et ve tavuk
suyuna pişirerek ve bunları blendırdan geçirerek yaptığınız pürelerle
sağlayabilirsiniz.
Yumuşak Sulu/Püre diyetinde sıvılara oranla oldukça geniş bir
seçim skalanız vardır. Yinde belirtmelidir ki önceliğiniz daima protein ve
kalsiyumdan zangin gıdalar olmalıdır.
3.Hafta:
·
Rafadan
yumurta
·
Rafadan
yumurta + yağsız lor
·
Yağsız
yoğurt
·
Meyve
püresi (süt veya yoğurt ile
karıştırılabilir)
·
Sebze
püresi
o
Ispanak
püresi
o
Semizotu
püresi
o
Kabak
püresi
o
Pırasa
püresi
·
Sebze
çorbası
·
Ton
balığı püresi
·
Tavuk
püresi (kalça buttan)
·
Peynirli
patates püresi (lor, çökelek tercih edilebilir)
·
Bebek
mamaları (çalışanlar için özellikle iyi bir alternatif)
·
Diyabetik
muhallebi
Meyve
pürelerinizi yaparken:
Öncelikle
her nevi meyvenin püresini yapabilirsiniz. Şayet yeterince protein
alamadığınızı düşünüyorsanız, doktorunuza danışarak protein tozu (aromasız,
şekersiz) kullanabilir, püre yerine kıvamlı meyveli yoğurt hazırlayabilirsiniz.
4.Hafta
ve 5.Hafta:
Diğer haftalara ilaveten Çatalla ezilebilecek
kıvamları ekleyebilirsiniz.
·
Mantarlı
sebze püresi
·
Düğün
çorba
·
Romen
çorba
·
Terbiyeli
sulu köfte
·
Peynirli
omlet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder