18 Ekim 2016 Salı

Basamak 2


3. , 4. , 5. HAFTALAR: YUMUŞAK SULU DİYET

2 hafta sonra aşamalı olarak yiyecekleri yumuşak ezilmiş halde tüketmeye başlayabilirsiniz. Yiyecekler çatalla parçalara ayrılmalı ve ezilmelidir.

Besin seçiminiz mümkün mertebe protein-kalsiyum ağırlıklı olmalıdır. Yumuşak-sulu gıdalarda (püreler) bunu pişirdiğiniz yemekleri gerçek et ve tavuk suyuna pişirerek ve bunları blendırdan geçirerek yaptığınız pürelerle sağlayabilirsiniz.

Yumuşak Sulu/Püre diyetinde sıvılara oranla oldukça geniş bir seçim skalanız vardır. Yinde belirtmelidir ki önceliğiniz daima protein ve kalsiyumdan zangin gıdalar olmalıdır.

3.Hafta:

·        Rafadan yumurta
·        Rafadan yumurta + yağsız lor
·        Yağsız yoğurt
·        Meyve püresi (süt veya yoğurt ile karıştırılabilir)
·        Sebze püresi
o   Ispanak püresi
o   Semizotu püresi
o   Kabak püresi
o   Pırasa püresi
·        Sebze çorbası
·        Ton balığı püresi
·        Tavuk püresi (kalça buttan)
·        Peynirli patates püresi (lor, çökelek tercih edilebilir)
·        Bebek mamaları (çalışanlar için özellikle iyi bir alternatif)
·        Diyabetik muhallebi

Meyve pürelerinizi yaparken:
Öncelikle her nevi meyvenin püresini yapabilirsiniz. Şayet yeterince protein alamadığınızı düşünüyorsanız, doktorunuza danışarak protein tozu (aromasız, şekersiz) kullanabilir, püre yerine kıvamlı meyveli yoğurt hazırlayabilirsiniz.

4.Hafta ve 5.Hafta:
Diğer haftalara ilaveten Çatalla ezilebilecek kıvamları ekleyebilirsiniz.

·        Mantarlı sebze püresi
·        Düğün çorba
·        Romen çorba
·        Terbiyeli sulu köfte

·        Peynirli omlet

Hiç yorum yok: